2017.aasta Eesti rannajalgpallisündmus #1 – Optibet Rannajalgpalli Liigade hooaeg!

Lõppenud 2017.aasta Eesti Rannajalgpalli kirkaimaks sündmuseks valisime Eesti Rannajalgpalli Liigade ehk Optibet nimelise rannaliigade hooaja!

Eesti rannajalgpalliliigad on aasta-aastalt jõudsalt edasi arenenud ning on aluseks nii Eesti klubide, mängijate, kui ka rahvuskoondise edukatele esitustele. Meistriliiga meeskondade mängutase on  muutumas aina ühtlasemaks ning Esiliiga jaoks oli lõppenud aasta muutuste aasta, kui esmakordselt mängisid klubid kaheringilise liigasüsteemi ja korrektse mänguajaga. Liigade areng jätkub jõudsalt ning uuel hooajal on käivitamisel ka rahvaliiga süsteem.

Optibet rannaliiga märksõnadeks olid lõppenud aastal: hea infrastruktuur, otseülekanded, välismängijad, meie oma tähtmängijad, tasemel kohtunikud, lahe publik, uued meeskonnad, proff taustajõud – päevajuht, tants, fotograafid, korraldus, üllatused ja loomulikult väga põnevad mängud.

Vaatame korraks veel tagasi, millega RannaLiigad lõppenud aastast meelde jäävad:

Nõmme BSC/OlyBet – Eesti meister 2017

Põnev ja üllatav meistriliiga lõpplahendus:
Optibet Meistriliiga pakkus ka sellel aastal tõelist põnevust, kui meistritiitel otsustati päris viimases mängus. Ja eriliseks tegi selle viimase mängu see, et omavahel läksid vastamisi kaks nii erinevat meeskonda – noored tulevikumehed meeskonnast BSC Thunder/Häcker ja juba väärikas vanuses, üle kümne aasta rannaliigades tegusi teinud mängumehed meeskonnast Nõmme BSC /OlyBet.
Nõmme, kes oli eelneval kolmel hooajal jäänud meistrivõistlustel lausa medalita polnud kindlasti ka selles kohtumises favoriit. Kuid sellised rannajalgpalli legendid nagu Saharov, Rand, Aniko , Markson, Tammeväli ei jätnud oma võimalust kasutamata ja tänu heale taktikale, tahtejõule ja kogemustele võtsid nad Eesti meistritiitli ja andsid sellega kõigile teada, et vara on neid veel maha kanda.
BSC Thunder/Häcker saavutas oma debüüthooajal hõbemedalid, mis samuti suurepärane tulemus ja seab nad kindlasti alanud hooajal üheks tiitli favoriidiks.

BSC Thunder/Häckeril olid ägedad fännid, kes esmkordselt rannaliigade ajaloos panid särisema ka raketid:)

Infrastruktuur
Eesti rannajalgpalliliigade toimumiskohad tegid lõppenud aastal suure kvaliteetse arenguhüppe. Lisaks kvaliteetsetele rannaareenidele, muutus tänu tabloole lihtsamaks ka mängude jälgimine. Iga-aastaga saavad mängijad mängida aina paremates tingimustes. Loe täpsemalt Rannajalgpalliareenide kohta SIIT

Meie FIFA tippkohtunikud Andrei Karhu ja Ago Kärtmann finaalmängu eel.

RannaLiiga kohtunikud
Nagu igal alal saavad suurima kriitka osaliseks ikka kohtunikud:) Aga rannajalgpalliliigades on kriitikaks aina vähem põhjust, sest kohtunike töö on muutumas aina professionaalsemaks ja tase kasvab üheskoos liiga mängutasemega.

Lõppenud aastal tõstis Ago Kärtmann meie rannajalgpallikohtunike renomeed ka rahvusvahelisel tasemel, kui ta kutsuti esimese eestlasena kohtunikuks FIFA maailmameistrivõistluste finaalturniirile, kus tema tegevust hinnati väga kõrgelt. Loodame, et alanud aastal saame esitada FIFA kategooria kohtunikuks veel mõne meie mehe!

Kui 2016.aastal tekitasid Eesti liigas elevust Bahama ja Tahiti rannajalgpallurid eesotsas maailma parima mängija Taiaruiga, siis sel aastal tegid liigas debüüdi jaapanlased.

Välismängijad:
Kui 2016.aasta hooajal osalesid Eesti rannaliigas välismängijad Venemaalt, Lätist, Tahitilt ja Bahamalt. Siis sel aastal panid ennast Nõmme BSC ridades proovile ka Jaapani koondist esindanud mängumehed Goto Takasuke ja Tadaomi Nakamura, kes saavad nüüd ennast esitleda Eesti rannajalgpallimeistritena.
Eesti rannajalgpalliliiga tegevus on olnud nähtav väga paljudele rannajalgpalluritele üle terve maailma ning soovi meie liivale mängima tulla on avaldanud mitmed head mängumehed Saksamaast kuni Hispaaniani. Algaval 2018.aasta hooajal loodame Eesti rannaliigas välismängijaid näha juba mitmes erinevas meeskonnas, mis lisab liigale värvi, kui ka loomulikult tõstab mängulist taset.

RannaLiiga meelelahutus ja nähtavus
Liiga eesmärk on tuua mängude kõrvale juurde aina rohkem ka meelelahutust, et nii mängudepäeval, kui ka vabadel päevadel saaks mängija ja publik rannajalgpallimelust osa.

BSC Thunder/Häcker mängijad näitasid täismaja kinopubliku ees rannajalka võlusid.

Kiirusseinal selgus tugevaima löögiga rannajalgpallur, kelleks osutus Rasmus Musnkind meeskonnast SK Augur/Enemat saavutades löögikiiruseks 116 km/h,, mis ületas ka Ragnar Klavani löögikiiruse, mis oli samal masinal 109 km/h

Legendaarne Kaarel Kose on rannajalgpalliliigade hääl, kes muutub aastatega aina paremaks ja koos temaga on Eesti rannajalgpalliliiga muutumas parimaks pallimängudeliigaks Eestis!

RannaLiigat iseloomustavad ka erinevad auhinnaloosid nig loomulikult kaunid tantsutydrukud.

Lisaks sai lõppenud aastal meistriliiga mänge jälgida otseülekandes Õhtulehe ekraanilt. Õhtuleht, Power Hit Radio ja teised meediakanalid kajastasid liiga reklaame. Kõike seda soovib rannajalgpalli Liiga ka jätkata ja anda veel rohkem hoogu juurde, et nii publik, kui mängija saaks osa lahedast rannajalgpallimelust!

TÄNAME KÕIKI MÄNGIJAID, TOETAJAID, PUBLIKUT JA FÄNNE ning teeme üheskoos algava hooaja veelgi erilisemaks!


Lõppenud 2017.aasta sündmuste/tegude edetabel:

KOHT #1 OPTIBET RANNAJALGPALLILIIGADE HOOAEG
KOHT #2 RANNAJALGPALLI INFRASTRUKTUURI ARENG
KOHT #3 EESTI RANNAJALGPALLI KOONDISE AASTA

Share this post